Mekong Delta

De Mekong Delta is één van de bekendste riviergebieden ter wereld. De delta ligt in het zuiden van Vietnam, ten zuidwesten van Saigon. De Mekong kent zijn oorsprong in de hooglanden van Tibet en is ongeveer 4.200 kilometer lang. De delta wisselt af tussen grotere rivieren, kleine waterwegen en verschillende eilanden.

Er is veel te ontdekken in dit prachtige gebied! Een boottocht, fietsen over één van de eilanden of – als je de tijd hebt – een overnachting en bezoek aan de bekende floating markets. In deze blogpost vertellen we je meer over onze tour én geven we je handige tips!

Dagtour of meerdaagse tour?

Een dagtour of meerdaagse tour door de Mekong Delta? Beide zijn een heerlijk uitstapje vanuit Saigon. Als je een drijvende markt wil bezoeken, kan dit eigenlijk alleen in combinatie met een overnachting. Dit paste helaas niet in ons schema, maar als je meer tijd hebt is dit zeker een aanrader! De dagtour is natuurlijk korter. Wij vonden de tour wel commercieel en toeristisch, maar desondanks vinden wij dat je hem niet mag missen. De Mekong Delta is zo’n apart gebied, echt een bezoek waard.

Langer de tijd? Breng dan zeker een bezoekje aan de Cai Rang Floating Market. Bezoek de markt bij voorkeur vroeg (rond 06:00 ‘s ochtends), dan ervaar je het lokale leven het beste! 

Hoe ziet een dagtour eruit?

Onze dagtour begon om 07:30 en boekten we via Vietnam Adventure Tours. Hoe het dagprogramma er precies uit zal zien, is afhankelijk van het eb en vloed niveau van de delta. Een dagtour brengt je in principe eerst naar het plaatsje My Tho. Vervolgens ga je per grote boot naar Unicorn Island.

Hier stappen wij over op de kleine bootjes en roeien we door de smalle kanalen van de Mekong delta. We roeien hier zo’n 15 – 20 minuutjes doorheen en het wordt snel eb. Wanneer we weer aan land gaan, bezoeken we een bijenfarm, drinken we honingthee, lopen we door een boomgaard en luisteren we naar lokale muziek.

Hierna volgt een lunch en heb je wat vrije tijd. Wij besloten op een fiets te stappen die daar beschikbaar stond, en een stukje door het eiland te fietsen. Om 2 uur moesten we ons weer melden bij de grote boot die ons terug aan land bij de bus bracht. 

Op de weg terug hier maken we nog een tussenstop bij de Vinh Trang pagode, waar we een staande, liggende en blije dikke buddha bekijken, alvorens we weer terugkeren naar Saigon waar we rond 5 uur ‘s avonds arriveren.

Meer tips voor Ho Chi Minhstad / Saigon

Ga jij dit zuid Vietnam bezoeken? En wil je meer tips voor Ho Chi Minhstad? Klik dan hier. Ook benieuwd naar de rest van het land? Check dan onze blog met onze reisroute van 3 weken.

Ook leuk voor jou:

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *