Da Lat: voor echte avonturiers

Da Lat is denk ik de meest onbekende plek die wij hebben bezocht tijdens onze rondreis in Vietnam. Deze stad ligt ongeveer halverwege tussen Hoi An en Ho Chi Minh City. Wij wilden de stad heel graag aandoen om hier een dagtour canyoning te doen! 

Hoe kom je er?

Wij reisden vanuit Hoi An met het vliegtuig naar Da Lat. Het is ook mogelijk om met het openbaar vervoer te gaan, maar dit duurt aanzienlijk langer. Vanaf Da Nang airport (uurtje boven Hoi An) naar Lien Khuong airport (30 km onder Da Lat) is het iets meer dan een uurtje vliegen. Vanaf Lien Khuong airport gaan vervolgens shuttlebussen naar het centrum van Da Lat.

Avontuurlijke activiteiten: canyoning

In Da Lat kan je een hoop activiteiten doen: denk aan rafting, ziplining en canyoning. Wij hebben gekozen voor canyoning. Onze tour boekten we via Highland Sport Travel ($50 pp) en dit zouden we zeker aanraden! 

We werden in de ochtend opgehaald bij ons hotel voor vertrek naar de Datanla Waterfall ten zuiden van Da Lat. Hier krijg je eerst een uitleg en nemen ze alle safety measures met je door. Je eerste abseil is de droge 18 meter abseil. Hierna volgt een zipline door het water, kan je even zwemmen, genieten van de natural waterslide (feet first en head first).

Natural Waterslide (1)

Tussen de abseil-canyoning momenten hike je van de ene naar de andere plek. Een goede conditie (of in ieder geval: goed ter been zijn) is zeker aan te raden voor deze activiteit. Het pad er tussendoor is goed te doen, maar niet voor watjes. Over rotsen heen, langs rotsen manoeuvreren en door het water heen. Het is een avontuur op zich

Om even bij te komen van het eerste gedeelte van de dag, hadden onze gidsen een lunch voorbereid. Deze picknick was zeer welkom: verse broodjes, heerlijk beleg, taartjes, vers fruit. Dat doet een mens goed! 

Canyoning Da Lat

Tijdens de lunch bereid je je mentaal al voor op de 25 meter “natte abseil”. Dat wil zeggen dwars door de waterval heen! We moeten zelfs onze schoenen uitdoen en op onze sokken deze hoge abseil doen, omdat het “very slippery” is. Op je sokken heb je namelijk meer grip. Hellup! Door deze waterval kan je een flink stuk abseilen, en het laatste stuk moet je springen. Dit is toch wel even zo’n momentje dat je denkt:

“Oké… ik koos hier vrijwillig voor. Dit was leuk. Toch?”. Maar als je dan eenmaal gaat en onderaan het teken “jump” krijgt . Nou, dan voel je je toch echt wel even euforisch!

Anouk hoogste abseil Da Lat
Abseil Da Lat
Abseil Da Lat

Niet nadenken maar gaan. Of zoals het motto van onze tour guides: don’t be lazy, just go crazy

Hierna hike je en stukje langs de rivier en krijg je de kans om van een 7 meter hoge klif af in het water springen. Als dit niks voor jou is, kan je het ook overslaan. Maar wij zijn allebei twee keer gegaan omdat we het zo cool vonden! 

Ten slotte volgt de moeilijkste abseil die ze ook wel de “washing machine” noemen. Deze krijgt zijn naam door het feit dat je kan gaan draaien door de kracht van het water als je in het smalle stuk komt. Maar als je goed de instructies volgt, is het echt goed te doen! Wij vonden het in ieder geval héél erg tof. 

Na deze abseil hike je terug naar de bus (let op: dit is nog wel een stukje!). Ergens tussen 14:00 en 16:00 is de dag weer afgelopen. Zeker een aanrader als je dit een keertje wilt doen!

Da Lat Centrum

In Da Lat zelf is niet heel veel te doen, maar je kan je prima een dag vermaken. Kom even bij met een verkoelend drankje aan het meer in het centrum, bezoek het Crazy House of maak een ritje met de kabelbaan

Crazy House

Dit huis is echt een bezoekje waard als je wat tijd over hebt in Da Lat. De naam is niet voor niks, het is écht Crazy. De ontwerpster is Dang Viet Nga, dochter van de secretaris-generaal van de Communistische Partij. Ik vind het een beetje op Gaudi’s werk lijken, maar deze architecte had echt een waanzinnige creativiteit tijdens het ontwerpen van dit huis. Blijkbaar maakte ze tekeningen en schilderijen van wat ze wilde, en hebben zeer creatieve en bekwame bouwvakkers haar geholpen haar huis te bouwen. 

Het is een hele leuke plek om even doorheen te lopen. Smal ook. En hoog. En heb ik al gezegd dat het smal was? Voor Bob zijn sommige stukjes helemaal spannend. De hoogte van Vietnamese leuningen zijn bij hem namelijk ongeveer tot zijn knieën ;-). Je kijkt in ieder geval je ogen uit als je in dit sprookjeshuis ronddwaalt!

Wist je dat… je ook in het Crazy House kan overnachten? Je boekt dit bijvoorbeeld via Booking.com.

Het Crazy House is iedere dag geopend van 08:30 tot 18:00. Een entreekaartje kost 60.000 VND per persoon en je kan hier best wel eventjes verdwalen! De meeste mensen brengen hier ongeveer een uur tot 1,5 uur door. 

Crazy house Da Lat
Kabelbaan in Da Lat 

Een leuke activiteit met spectaculair uitzicht over de boomtoppen is de kabelbaan in Da Lat. Voor 100.000 VND (€4,30) koop je een kaartje. De tocht duurt ongeveer 12 minuten (per enkele reis) en is volgens velen echt de moeite waard. Over het uitzicht vanaf het kabelbaan ritje kunnen we je niet veel vertellen of laten zien… toen we hier aankwamen bleek deze namelijk die middag gesloten te zijn voor onderhoud! 

Let op: vanaf het centrum is het 40 minuten lopen naar de kabelbaan (en dit is vooral bergop!). Wij hebben een taxi gepakt hiernaartoe. 

In de buurt heb je verder een aantal leuke plekken om plaatjes te schieten.

Overnachten in Da Lat

Wij hebben gekozen om te verblijven in het Pi Hostel. Dit was prima gelegen, de canyoning tour pikte ons op bij het hotel en het was ook op loopafstand van het centrum / restaurants! Wij hebben bij een lekkere pizzeria gegeten, maar daar zijn we de naam van vergeten, sorry!

Pi Hostel Da Lat
Meer weten over onze rondreis door Vietnam?

Lees dan het artikel over onze reisroute van 3 weken!

Onze reis gaat door vanaf Da Lat naar Ho Chi Minh City. We reizen per bus verder. Benieuwd naar onze avonturen? Volg ons dan op Instagram en Facebook om niks te missen!

Ook leuk voor jou:

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *